Kultúra
2010. június 8. kedd

Pedagógusokat köszöntöttünk

A tanítókat, tanárokat, óvónőket és a pályán dolgozókat köszöntötték a városi pedagógus napon a Művelődési Központban tartott ünnepségen. A rendezvényen átadták a képviselő testület által alapított gyermekinkért díjakat, a Napsugár Alapítvány elismeréseit valamint arany, gyémánt oklevéllel és pedagógus szolgálati emlékéremmel köszönte meg a diákok és szülők nevében is a város a pedagógusok munkáját.

Hajdú János polgármester rávilágított köszöntőjében néhány problémára, amelyekkel naponta meg kell küzdeniük a pedagógusoknak, tanítsanak akár általános vagy éppen középiskolában. A pályán dolgozóknak a mindig újabb és újabb változásokhoz alkalmazkodva egyre többször kell szembe nézniük a gazdasági nehézségek okozta következményekkel. Talán éppen ezért egyre fontosabb, hogy legalább ilyenkor a pedagógus napon köszönetet mondjuk mindazoknak, akik kezében ott van gyermekeink jövője.

A Gyermekeinkért díjat a beérkező javaslatok alapján minden esztendőben két pedagógusnak ítéli meg kiváló tevékenységéért a képviselő testület. Szabó Istvánné 38 éven keresztül köszöntötte és tanította az olvasásra, betűvetésre az iskolába érkező óvodásokat pályája kezdetén a Bezerédj Általános iskolában, majd a ma már II. Rákóczi Ferenc nevét viselő intézményben.

Molnár József családi indíttatásra választotta hivatásául a pedagógus pályát, nagyapja munkáját folytatva 7 éve dolgozik a Bezerédj Általános iskolában. Tanítóként, majd történelem tanárként és napközis nevelőként is munkálkodik a gyermekekért.

Kapcsolódó linkek

TelePaks Városi Televízió