„ Az év praxisa a Kárpát -medencében” pályázatra vár jelöléseket az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Nyolcadik alkalommal indult januárban „Az év praxisa a Kárpát- medencében” pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériumának égisze alatt. A  páciensek a www.evpraxisa.hu portál ajánló oldalára, http://www.evpraxisa.hu/ajanl  küldhetik be pályázataikat, vagyis ajánlhatják háziorvosukat május 10-ig,  majd  két héten át szavazhatnak is a zsűri által kiválasztott tíz magyarországi és tíz határon túli háziorvosra. Tavaly a  hazai nyertes Dr. Ávéd János volt Mindszentről, a határon túli  pedig Dr. Kovács Rozália Madéfalváról, Erdélyből.

Pályázati kiírás

„Az év praxisa a Kárpát-medencében„ pályázat  díját idén  is 10-10 háziorvos nyerheti el - munkatársaival, a nővérekkel együtt.  Elsősorban a páciensek, de az önkormányzatok, tisztiorvosi szolgálatok, civil szervezetek, kórházi osztályok, szakorvosok, plébániák, iskolák, idős otthonok javaslatait is várjuk: határon innen és  határon túl!

Írhatnak az orvos és a nővér szaktudásáról, empátiájáról, a jó orvos-beteg kapcsolatról, a bizalomról, egy-egy küzdelmes gyógyulásról, és persze az életmentésről, illetve mindarról, ami  legközelebb áll az Önök szívéhez. Nyugodtan böngésszék portálunkat, és használják mintaként az archívumunkban olvasható  tavalyi, tavalyelőtti  történeteket!

Nem a stílust, nem a bravúros műfaji megoldást, hanem a történetet, és a praxist díjazzuk! Kérjük, történetük minimum 15 – 20 mondatból álljon (hosszabb lehet, rövidebb nem), az egymondatos jelöléseket nem tudjuk elfogadni!  Orvosukat, illetve, a praxisában dolgozó nővéreket értesítjük arról, hogy szerepelnek portálunkon, kérjük, ne feledkezzenek meg adataikról!  Ajánlásuk akkor érvényes, ha  megkapjuk az orvos és a nővér pontos nevét, a praxis e-mail címét,  a rendelő  címét és telefonszámát is!

Anonim pályázatokat nem fogad el a zsűri, ezért ne felejtse el aláírni történetét! Aki helyesen adja meg saját adatait, története fogadásáról köszönő e-mailt kap tőlünk. Az oldalt hetente frissítjük, így előfordulhat, hogy sztoriját nem találja meg azonnal a portálon, köszönő válaszunkból azonban tudni fogja, hogy beérkezett hozzánk. Jelöléseiket, gyógyulásuk történetét az ajánló oldalon küldhetik be 2018. május 10-ig!

Az ajánlások értékelése után a zsűri az általa legjobbnak ítélt 10-10 történetet juttatja a második körbe. A toplistás történeteket - ABC sorrendben - olvashatják internetes portálunkon, a legjobbakat pedig önök választhatják ki közülük, hiszen a zsűri döntése után 2018. május 20. és június 2. között szavazhatnak!

Az Önök szavazatai alapján legmagasabb pontszámot elérő hazai és határon túli történet orvos-nővér főszereplője nyeri meg  „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázatot!

A pályázat támogatói az oklevelek mellé értékes ajándékokat ajánlottak fel. Az Innomed Medical Zrt. révén 2 EKG, valamint 6 pulzoximéter talál gazdára. A Béres Gyógyszergyár Zrt. értékes vitamin és ajándékcsomagokkal örvendezteti meg valamennyi nyertest. Az Egis Gyógyszergyár 5 hazai és 5 határon túli, azaz 10 orvos továbbképzését, belföldi konferencián történő teljes részvételének költségét biztosítja.  A Berlin-Chemie / A. Menarini Kft. 50.000 forint ajándékutalványt ad 4 nyertesnek, az Omron Hungimpex Kft. 8 vérnyomásmérővel, a 77 Elektronika 10 vércukormérővel jutalmazza az első öt-öt helyezettet, a Hotel Vécsecity négycsillagos Kastélyszálloda pedig egy 3 éjszakás wellness hétvégét biztosít valamelyik határon túli nyertesnek és partnerének.