Akadálymentesített verzió

Paks is bemutatkozott a Tolna megyei értékek napján

Negyven település mutatkozott be helyi értékeivel, az ötödik alkalommal megtartott Vár a megye – Tolna megyei értékek napja elnevezésű programon, közöttük Paks is. A program a szekszárdi Szent István téren volt...

– Egy megye nem lehet sikeres, ha az ott lévő települések között nincs erős kohéziós erő, amely a lehetőségeket, értékeket egy csomagba fűzi. Az összefogást olyan rendezvényeken lehet tovább erősíteni, mint a mai, amikor egy kicsit kötetlenebb formában, közösen érezhetjük, értékelhetjük az együvé tartozást – fejtegette köszöntőjében Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.

Ribányi József, a Tolna megyei közgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy minden, ami ikonikussá teszi Tolna megyét, megtalálható most Szekszárdon, amikor a megye értékei egy helyen várják a látogatókat, és lehetőség van “megkóstolni, megízlelni” a megyét.

Szabó Péter, Paks polgármestere azt mondta, hogy minden alkalommal igyekeztek olyan kulturális és gasztronómiai értékeket megmutatni ezen a rendezvényen, amelyekre méltán lehetnek büszkék a paksiak. Ezúttal a Sárgödör téri miliőt bemutató fotószínház díszítette a paksi standot, melyet korabeli szüretelési eszközökkel rendeztek be, itt megpihenhettek és fényképezkedhettek is az arra járók. Emellett finom paksi borokat és pálinkákat, az Adorján Mihály által készített paksi halászlevet,  valamint paksi pampuskát kínáltak az érdeklődőknek.

Az ötödik Vár a Megye rendezvényen is bővült a kiemelt megyei értékek köre, ez alkalommal a Simontornyai várat minősítette Tolnaikumnak a Tolna megyei Értéktár Bizottság.