A paksi városközpont jövője - megnyitó előadás

A paksi városközpont jövője - továbbgondolták az építészeti ötletpályázat terveit

Paksi középületek terveit készítették el a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának mester szakos hallgatói, munkáikból kiállítás nyílik a Paksi Képtárban.

 

Lassan egy éve megszülettek azok a tervek, melyek a paksi városközpont fejlesztésére kiírt építészeti ötletpályázatra készültek. Az önkormányzat által meghirdetett pályázat a Táncsics-park, a volt konzervgyár, valamint a 6-os főút túloldalán a Duna-parton fekvő területek újraértékelésére és városszerkezetben betöltött szerepének újradefiniálására vonatkozott.

Jó lehetőségnek tartotta a felhívást a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara is, hiszen az első lépésként nagyobb léptékű településtervezéssel foglalkozó mester szakos hallgatók számára szép kihívásnak ígérkezett a pályázat felvetéseinek átgondolása. Végül három - különböző felfogásban dolgozó – team nyújtotta be javaslatait az ötletpályázatra, mindegyik a kívülálló látásmódjából fakadó friss szemléletű megoldással állt elő.

A hallgatók ezt követően konkrét épületek tervezésével foglalkoztak tanulmányaik során, kézenfekvő volt tehát, hogy a korábbi pályázatukban megfogalmazott ötleteik kidolgozásához lássanak, most már egyéni felfogásban. Ezeket a munkákat mutatja be a kiállítás mintegy 50 tablója, illetve a megnyitóként szolgáló, vetítéssel egybekötött előadás.

A másfél hónapig tartó kiállításhoz októberben egy építész hallgatók korszerű képzésével kapcsolatos konferencia is kapcsolódik.

Megnyitó előadás időpontja: 2017. szeptember 28. (csütörtök) 17:00

Előadó: Dr. Kiss Gyula építész, főiskolai tanár, egyetemi docens

Helyszín: Paksi Képtár emeleti kiállítóterme

Megtekinthető: 2017. szeptember 29-től november 12-ig a képtár nyitvatartási idejében.


 

 

 

 

Helyszín

Paksi Képtár emeleti kiállítóterem
Cím:7030 Paks, Tolnai utca
Telefon:+36 (75) 830-282
Mobiltelefon:+36 (20) 883-0282
E-mail:infopaksikeptar.hu
Weboldal:http://www.paksikeptar.hu/

Hogyan jutok oda?