Bringázz, Paks!

Szervező: Magyar Kerékpárosklub Paks-Szekszárd Területi Szervezet

Idénynyitó rendezvényünk a Bringázz, Paks!

Itt az első programunk, amit ajánlunk a figyelmetekbe: nálunk április 29-én kezdődik a szezon egy közös figyelemfelhívó tekeréssel. A bringások számára szebb emlékű Critical Mass mintájára megszervezzük az 1. Bringázz, Paks!-ot!

Gyülekező a paksi városháza előtti téren, ahonnan együtt tekerünk majd el Dunaszentgyörgyre.  A rendőrség ezúttal is mögénk áll (szó szerint is!), felvezetéssel és zárással biztosítja a résztvevők vonulását. Igaz ez a Szentgyörgyön gyülekező és onnan csoportosan Paksra indulókra éppúgy, mint a paksi polghiv elől elgurulókra. Köszönöm a segítségüket!

Az odaút a szentgyörgyi polgármesteri hivatalig tart. Rendőrautó vezet ki bennünket a közúton a Vasút utcáig, ahol ráhajtunk a bringaútra. Az erőmű déli bejárójánál rendőri biztosítással használjuk majd az átvezetést, majd a csámpai belső út végétől tekerünk Szentgyörgyre. A Rákóczi utcánál szintén rendőri biztosítás mögött kanyarodunk és haladunk majd a polgármesteri hivatalig. Itt adjuk majd át azt a rengeteg aláírást Hencze Sándor polgármesternek, melyet addig összegyűjtünk. Előre is köszönöm neki, hogy átveszi tőlünk az íveket. Már írtam, de most még egyszer: a kezdeményezés nem ellene irányult, hanem egy biztonságos kerékpárút megtervezéséért, megépítéséért!!! Természetesnek gondolom, hogy ő és a szentgyörgyi testület is elsődlegesnek tartja az ott élők biztonságos közlekedésének megteremtését. Aztán szusszanunk egyet, és indulunk vissza, ugyanúgy csoportosan, mint odafelé. Csámpáig és a 6-os úti átvezetőnél ismét segítségünkre lesznek a rend őrei, akiktől utána elköszönünk, Innentől kezdve mindenki saját tempójában, egyénileg teker célpontja felé.

Helyszín

Polgármesteri Hivatal előtti terület
Cím:7030 Paks, Dózsa György út

Hogyan jutok oda?