Csokimánia

Bemutatkozik a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

A Paksi Képtár különös figyelmet szentel arra, hogy formálja a fiatal korosztály kulturális igényeit. Múzeumpedagógusai arra törekszenek, hogy a gyerekek számára nyilvánvalóvá váljon: mindenki számára elérhető értékközvetítő intézmények a múzeumok, melyekkel élmény ismerkedni, legyen szó akár a kortárs képzőművészetről, akár más kiállításról.

E felfogás jegyében indította évekkel ezelőtt a Paksi Képtár a BEMUTATKOZUNK c. sorozatot, melynek keretében az ország több múzeumával, közgyűjteményével találkozhattak a gyerekek életkori sajátosságaikhoz igazított múzeumpedagógiai  foglalkozás keretében.

Január 26-án pénteken a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal ismerkedhetnek az érkező csoportok, az élményszerű program során a csokoládé készítésének rejtelmeivel, kultúrtörténeti érdekességeivel ismerkedhetnek.

 

CSOKIMÁNIA
MAGYAR KERESKEDELMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI MÚZEUM

A képzeletbeli cukrászműhelyében és cukrászdájában megismerheti a régi csokiformákat, bonbonos dobozokat, cukrász mintakönyveket. Cukrászinasként kipróbálhatja a csokoládékészítést, „tsemegetsinálóként” ostyát díszíthet, bonbont formázhat, majd becsomagolhatja desszertjeit.

Németh Ádám (múzeumpedagógus) segítségével felfedezheti a csokoládé-készítés történetét és annak minden izgalmas, édes titkát.

A program időpontja: 2018. január 26. (péntek), 13:30-14:15 és 14:15-15:00 (Mindkét időpont esetében egy-egy csoportot tudnak fogadni.)

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz között.

További információk:
Dömötörné Göttinger Eszter és Stadler Krisztina
múzeumpedagógusok

 

 

Helyszín

Paksi Képtár
Cím:7030 Paks, Tolnai utca
Telefon:+36 (75) 830-282
Mobiltelefon:+36 (20) 883-0282
E-mail:infopaksikeptar.hu
Weboldal:http://www.paksikeptar.hu/

Hogyan jutok oda?