Közös Korip horgolás

Közös horgolás a koraszülöttek számára Pakson a KORE szervezésében.

"Ha már jól horgolsz és meg szeretnéd tanulni, hogyan is kell valóban jó Koripot készíteni, vagy elakadtál és kellene segítség, esetleg a mindig jó hangulat miatt ismét jönnél, akkor várunk szeretettel! A szervezők kérése, hogy részvételi szándékát jelezze előre az eseménynél ("ott leszek").

Szükséges eszközök:

  • 2-2.5-es horgolótű
  • 100% mercerizált pamut fonal (lehetőleg lila árnyalatokban): Catania Originals (sima, NEM a fine és a grande), Alize Bahar, Steinbach Wolle Capri, Guru, Performance Cotton Queen Multi Jacquard, Cheval Blanc Sunny
  • Szemjelölő
  • Szemnek, szájnak más színű szintén 100% mercerizált pamut fonal
  • Tompavégű (merkelő/varró/hímző) tű

Az esemény ideje alatt adományok leadhatók a Koraszülöttruha gyűjtés számára, melyeket eljuttatnak az osztályokra: A Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) munkáját az inkubátorokba kerülő kis polipfigurák (koripok) horgolása mellett, más módon is lehet segíteni. Szívesen fogadnak 44-50-es méretű ruhácskákat, textilpelenkákat, pamutvászon, flanel, bébiplüss és polár anyagot, valamint a koripok elkészítéséhez fonalat, két motringból három polipot lehet elkészíteni.

Pakson a felajánlásokat két adománygyűjtő ponton lehet leadni, a Kincskereső Gyermekkönyvtárban, illetve a Szembogár Optika üzletben. Az összegyűlt ruhákat, anyagokat, koripokat a KORE budapesti központjába juttatják el.

A paksi horgolások szervezői kérik, hogy a január 13-i részvételi szándékot itt jelezzék az érdeklődők.

Helyszín

Kincskereső Gyermekkönyvtár
Cím:7030 Paks, Dózsa György út
Telefon:+36 (75) 830-360
Mobiltelefon:+36 (20) 883-0360
E-mail:kincskeresopaks.hu
Weboldal:http://www.vkpaks.hu/kincskereso-cimlap
https://www.facebook.com/kincskeresopaks/

Hogyan jutok oda?