Mackószépségverseny a múzeumban

A játék olyan tevékenység, amelyet nem lehet elég komolyan venni! címmel nyitottak kiállítást tavaly novemberben a Paksi Városi Múzeumban. A tárlaton az 1900-as évek játékait ismerhetik meg a látogatók. Az időszaki kiállításhoz kapcsolódóan foglalkozásokat tartanak az intézményben óvodásoknak és iskolásoknak január 28. és február 1. között.

Az óvodásoknak szóló ingyenes foglalkozások egyike Az én mackóm elnevezésű, aminek keretében a gyerekek megismerkednek Brumi mackóval és barátaival, majd megtekinthetik a játékkiállítást. A gyerekek saját kedvenc mackójukat is elvihetik a játékos foglalkozásra. A másik lehetőség: a Régi mesék és játékok elnevezésű foglalkozáson elkalauzolják a gyerekeket a régi mesék világába, csapatokban kipróbálhatnak néhány régi játékot, és megnézhetik a tárlatot.

Az általános iskolásokat is kétféle alkalomra invitálják, az egyik keretében megtekinthetik a játékkiállítást, majd játék következik, ez a foglalkozás ingyenes, a másik programjában a tárlat megtekintése mellett tornász vagy marokkó készítése is szerepel, ennek a foglalkozásnak az ára 200 Ft/fő.

A részvételhez előzetes időpont egyeztetés szükséges, amit a 0675/830-378-as telefonszámon lehet megtenni.

Helyszín

Paksi Városi Múzeum
Cím:7030 Paks, Deák Ferenc u.
Telefon:+36 (75) 830-373
Fax:+36 (75) 510-449
E-mail:muzeum.infopaks.hu
Weboldal:http://varosimuzeum.hu/

Hogyan jutok oda?