Március 15-i városi ünnepi program

Nemzeti ünnepünk 171. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezésre hívja a lakosságot a paksi önkormányzat. Március 14-én 17 órakor a dunakömlődi faluházban tartanak megemlékezést. Ünnepi beszédet mond Szabó Péter, Paks polgármestere, majd emlékműsor következik „Dicső március” címmel.


Március 15-én 10 órakor a Szent István téren kezdődik megemlékezés Pakson. Ünnepi beszédet mond Szabó Péter polgármester, majd „Ahol a szabadság a rend, mindig érzem a végtelent” címmel ünnepi műsort adnak az Energetikai Szakgimnázium és Kollégium diákjai. Ha esik az eső, akkor a helyszín a Csengey Dénes Kulturális Központ színházterme. 


Délután a Csengey Dénes Kulturális Központban folytatódik az ünnepség 17 órakor. Köszöntőt mond Szabó Péter polgármester, majd átadják a Tisztes Polgár kitüntetést. Zárásként „Szabadság, szerelem” címmel a Paksi Bezerédj Általános Iskola műsoráét tekinthetik meg az ünnepségen résztvevők.


A Szent István téren tartandó városi ünnepi megemlékezés kapcsán megállási tilalomra és útlezárásra kell számítani. A megállási tilalom előző este 22 órától március 15-én 11.30-ig lesz érvényben. Az ünnepség napján 9 és 11.30 között lezárják a Kossuth Lajos utca és a Szentháromság tér közötti útszakaszt, ez idő alatt a helyi és helyközi buszjáratok nem állnak meg sem a Dózsa György úti, sem a Szent István téri megállókban, legközelebb az Erzsébet Nagy Szálloda mögött, a Vietnámi parknál lesz lehetőség a le- és felszállásra. 

 

Helyszín

Szent István tér
Cím:7030 Paks, Szent István tér
Csengey Dénes Kulturális Központ
Cím:7030 Paks, Gagarin u.
Telefon:+36 (75) 830-350
Fax:+36 (75) 519-088
E-mail:infopaksivmk.hu
Weboldal:http://www.csengey.hu

Hogyan jutok oda?