Akadálymentesített verzió

Magyar Posta Zrt.

1-es Posta
Cím: 7030 Paks, Dózsa György út 30-32.
Telefon: 75/ 310-474

2-es Posta
Cím: 7030 Paks, Barátság út 2.
Telefon: 75/ 311-644
 
Dunakömlődi Posta
Cím: 7027 Paks-Dunakömlőd, Hegy u. 4.
Telefon: 75/ 311-899
 

Magyar Posta Zrt. honlapja: www.posta.hu 

A Magyar Posta Zrt. közös érdekének tartja, hogy mindent megtegyenek a fertőzésveszély kockázatának csökkentéséért, ügyfeleik, valamint munkatársaik egészségének védelme érdekében. A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel a 84/2020. (IV. 3.) Kormányrendelet alapján a könyvelt levélküldemények, hivatalos iratok és csomagok esetén különleges, érintésmentes kézbesítést vezettek be 2020. április 6-tól visszavonásig, mely az alábbiakat jelenti:

– Az ajánlott levélküldeményeket személyes átvétel helyett, aláírás felvétele nélkül levélszekrénybe kézbesítik.
– A tértivevényes levelek, az értékbiztosított levélküldemények, a hivatalos iratok és csomagküldemények kézbesítésekor a kézbesítő megfelelő távolságból egyezteti és rögzíti az átvételhez szükséges kötelező adatokat, azonban aláírást nem kér, a kézbesítési okiratot vagy a PDA-t, illetve a papíralapú tértivevénylapot az ügyfélnek nem adja át. A küldeményt ezt követően az ügyféllel közösen meghatározott helyre teszi.
– Hatósági házi karantén (a továbbiakban együtt: karantén) esetén a levélszekrény útján nem kézbesíthető küldeményeket a karantén ideje alatt a címen nem kézbesítik, hanem postahelyen megőrzik. A küldemények kézbesítését a karantén lejáratát követően kíséreli meg a posta – a szokásos szabályok szerint -, és sikertelen kézbesítés esetén őrzi azokat a szolgáltatási szerződésnek megfelelően a letéti idő utolsó munkanapjáig.
– Postahelyi átvétel esetén (melybe beleértendő a fiókbérletre címzett könyvelt küldemények átvétele is) a kézbesítés ideje alatt szintén szükséges a biztonsági távolság tartása a postai munkatársaktól, egészségük megóvása érdekében. Könyvelt küldemények átvételekor a postahelyen ebben az esetben sem rögzítenek aláírást.
– A dokumentum menedzsment szolgáltatás esetén is az érintésmentes átvételre vonatkozó szabályok érvényesek, így amennyiben a címzett veszi át a csomagot, akkor a kézbesítő munkatárs a feladónak visszaforgatandó dokumentumra az átvevő nevét és a „POSTA” jelzést írja. A szolgáltatás igénybevételekor kérik, vegyék figyelembe, hogy az átmeneti időszak alatt nem áll módjukban ettől eltérően eljárni.
– Tájékoztatnak továbbá, hogy a küldemények postakész borítékokban levélgyűjtő szekrénybe dobva is feladhatók, ha a feladáshoz csak a borítékon szereplő szolgáltatásokat veszi igénybe.

Amennyiben a küldeményt fizetési kötelezettség terheli, kérik, hogy részesítsék előnyben a bankkártyás fizetés lehetőségét. Kérik, hogy mindannyiunk érdekében fokozottan tartsuk be a szükséges óvintézkedéseket, vigyázzunk egymásra. Kérdés esetén további információkat találhatunk a posta honlapján.

 

A legfrissebb tájékoztató

 

2020. május 20.

A Magyar Posta a koronavírus-járvány miatt illetve a veszélyhelyzet kihirdetését követően több intézkedést is hozott. Ezek többsége továbbra is velünk marad, a veszélyhelyzet fennállásig továbbra is érvényesek maradnak a postákon.

Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy mit jelent ez:

 • továbbra is fontos az egymástól való 1-2 méteres távolság betartása postai várakozás közben is,
 • továbbra is viseljenek arcmaszkot a postákon, vagy arcot félig eltakaró sálat, kendőt,
 • továbbra is arcmaszkban végzik a munkájukat azok a postások, akik közvetlenül találkoznak az ügyfelekkel,
 • továbbra is maradnak az elválasztó plexifalak a nyitott pultos postákon,
 • továbbra is gyakori fertőtlenítő takarítást végzünk a postákon ügyelve a pultokra és a kilincsekre,
 • továbbra is annyian lehetnek bent egyszerre a posták ügyfélterében, ahány pultnál zajlik a kiszolgálás,
 • továbbra is elsőbbséget biztosítunk a nyitás első órájában a 65 éven felülieknek,
 • továbbra is érvényben maradnak a nyitvatartási változások (hétvége és 18 órai zárás),
 • továbbra is érintésmentesen kézbesítik a postások azokat a küldeményeket, amelyeknél személyes átvétel szükséges (csomag, tértivevényes levél, hivatalos irat),
 • továbbra is levélszekrénybe kézbesítik a korábban személyes átvételt igénylő ajánlott leveleket,
 • továbbra is mellőzik a személyes kézbesítést a hatósági karanténnal érintett címeken,
 • továbbra is biztosítjuk a nyugdíjasok számára az utalvány átvételhez az egyszerűsített meghatalmazást, illetve ingyenes ismételt kézbesítést.

A koronavírus-járvány miatt javuló mértékben, de még mindig akadályozott a nemzetközi postai forgalom, emiatt egyes viszonylatokba a feladások nem lehetségesek. A honlapunkon folyamatosan frissítjük azon országok listáját, ahová akadálytalan a küldemények eljuttatása. Kérjük, hogy kísérje ezeket figyelemmel.

Amennyiben lehetősége van rá, továbbra is javasoljuk a postai csekkbefizetés helyett az iCsekk applikáció használatát.

A Magyar Posta minden munkatársa azon dolgozik, hogy a postai szolgáltatások nyújtása és a küldemények kézbesítése továbbra is zökkenőmentesen történjen. A vállalat az ügyfelek számára folyamatos tájékoztatást nyújt a honlapján a változásokról az ügyfeleket érintő információkról.

Magyar Posta Zrt.