Akadálymentesített verzió

Kernné Béda Erika

Pongrácz Sándor-díj

                                                                      Kernné Béda Erika. Fotó: Molnár Gyula / Paksi Hírnök

Erika már a nyolcadikos pályaválasztásnál tudta, hogy milyen pályára szeretne lépni. Az egészségügy világa azért is közel állt hozzá, mert maga is sokat volt kórházban és otthon, beteg testvére révén is természetes volt az ellátás, a segítségnyújtás. Felvételijén csodálkozva néztek a pici törékeny lányra, de útravalóul még biztatták: Kicsi a bors de erős. Ezt ő be is bizonyította.1982-től dolgozik a paksi egészségügyben szakápolóként.

Az eltelt 35 év alatt az általános ápolói és asszisztensi végzettsége mellett megszerezte az üzemi nővéri és OKJ-s ápolói képesítést is. Folyamatosan dolgozott Paks város orvosi körzeteiben és üzemorvosi ellátásában egyaránt.

2007 óta dr. Czigler Csaba háziorvosi körzetében látja el feladatait a betegek legnagyobb megelégedésére.

Főállása mellett 2009 óta a Paks kistérségi Központi Ügyeletében is részt vesz.

2012-ben főnővérnek nevezték ki, 2014 óta a kistérségi orvosi ügyelet vezetője lett, ahol a gyógyszerrendeléstől az autók vizsgáztatásáig minden területen otthonosan kell mozognia.

A 13 települést ellátó ügyelet zökkenőmentes, magas szintű folyamatos működését, valamint a betegek lehető legjobb ellátását szívügyének érzi.

Összekötő kapocs a polgármesteri hivatal és az ügyeletet működtető Emergency Kft. között. 2016-ban munkáját a cég „Az év dolgozója címmel”ismerte el.

A dolgozók véleményét figyelembe véve, az új ügyeleti rendszer kialakításában aktívan rész vállal.

Azt mondja, ha újra kezdhetné sem választana más pályát. Kérdésemre, hogy bírja, a lehető legtermészetesebben azt mondta: az élete része ez a pörgés, és jó, hogy minden nap történik valami, amit meg kell oldani. Sőt, ha nyerne a lottón egy új szociális otthont nyitna. az ellátott betegek közül sokan szívesen lennének lakói ennek az intézménynek..

Az egészségügyben végzett kiemelkedő munkája elismeréséül, az idei Pongrácz Sándor-díjat Kernné Béda Erika kapja..

.