Duna-átúszás

Open Water Tournament Paks 2021 nyílt vízi úszóverseny. Az OWT (Open Water Tournament) nyílt vízi úszóbajnokságon 7 és 15 km-t úszhatnak a versenyzők a Dunában Pakstól Kalocsáig. 1886 augusztusában a paksi illetőségű Daróczy báró barátaival egy újonnan nyíló csárda hírére szálltak vízre és 7 kilométert úsztak egészen Uszódig. A spontán esemény olyan sikeres volt, hogy máig tartó hagyomány lett belőle. A '90-es évektől kezdve Gyulai János paksi lakos, az atomerőmű nyugalmazott mérnöke elevenítette fel a versenyt bővített, 15 kilométeres távon, egészen Kalocsáig, az ún. meszesi partszakaszig. Az úszást legfeljebb 1000 méter hosszú konvojban, csónakok és motorcsónakok kíséretében, a Duna bal partjának 100 méteres sávjában kellett végrehajtani.


Távok
7K | Paks – Uszód
(1531,5 fkm – 1524 fkm)


15K | Paks – Kalocsa meszesi Duna part
(1531,5 fkm – 1515,5 fkm)


A szervezők az időpont és a programváltoztatás jogát fenntartják!

Mindezek mellett megtartják a Duna nem versenyszerű, hagyományos átúszását is.  Frissítve (07.16.): A hagyományos Duna-átúszás a várható rossz időjárás miatt elmarad!

A Csengey Dénes Kulturális Központ Kiszl Károly támogató együttműködésével, önzetlen segítségével, Paks Város Önkormányzata megbízásából 2021. július 17-én 11.00 órakor Duna átúszást szervez, Pakson.

A helyszíni nevezés, regisztrálás ideje: 2021. július 17. 9.30 és 11.00 óra között
Helye: Paks, kompkikötő.

A nevezők a regisztrációt követően sorszámot és teljes körű tájékoztatást kapnak az átúszás menetéről, ezután a 11.00 órakor induló komppal érkeznek a túlpartra.
A rajt időpontja (a túlpartról): 11.30.

Az úszáson mindenki csak saját felelősségére vehet részt, 18 év alattiak esetében szülői beleegyezés szükséges

Az úszók beérkezésük után emléklapot és ajándék pólót vehetnek át.

Fontos! A Duna nem versenyszerű átúszására abban az esetben kerül sor, amennyiben megfelelő a Duna vízállása, a víz és a levegő hőmérséklete, valamint az időjárási viszonyok az engedélyező hatóság által kiadott határozatban foglaltaknak megfelelnek.

Bővebb információ az info@csengey.hu e-mail címen kérhető.

Helyszín

Paks
Cím:7030 Paks,

Hogyan jutok oda?