Szántó Zoltán: hinnünk kell abban, hogy jobb idők felé haladunk

Advent násodik vasárnapján Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere mondta el ünnepi gondolatait...

Szántó Zoltán alpolgármester. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

 

Kedves Paksiak!

Életünk egyre gyorsuló tempója mellett, az ünnepvárás felfokozott hangulatában az adventi koszorú gyertyái mindig egy kis csendet, megnyugtató atmoszférát teremtenek. Csillogó-villogó világunkban a fénynek ezen pici forrásai nagyon is bölcs üzenetet küldenek számunkra. Hiszen talán hajlamosak vagyunk a karácsonyt megelőző készülődés hevében, ajándékokban és finomságoktól roskadó asztalban mérni az ünnepet, de az adventi koszorú gyertyái arra emlékeztetnek minket, hogy képesek legyünk egy kicsit emelkedettebb hangulatra, hogy most se feledjük örök értékeinket, jusson eszünkbe a HIT, a REMÉNY, az ÖRÖM és a SZERETET.

Az idei év karácsonyára nem csak varázslatos élményként gondolunk majd, hiszen több olyan család is lesz, melyben a karácsonyi fényeket elhalványítja a veszteség, s a járvány így vagy úgy, de árnyékot vet mindannyiunk ünnepére.

Éppen ezért a második adventi gyertya üzenete talán sosem lehetne fontosabb mint most.

A REMÉNY fénye azt üzeni: hinnünk kell abban, hogy közös ünnepünk meghittsége egy kis gyógyírt nyújt az emberpróbáló hónapokban is. Hinnünk kell abban, hogy jobb idők felé haladunk. Hogy nem csak a bajok, de az öröm és a szeretet is összekovácsolnak minket, és a nehézségek elmúltával is megerősítenek mindannyiunkat.

Ez a gyertya jelképezze azt, hogy szilárd bennünk ez a remény!

Áldott és békés ünnepvárást kívánok minden paksi polgárnak.