Dunakömlődi kerékpárút környezeti hatásvizsgálati eljárása

Elkezdődött a dunakömlődi kerékpárút környezeti hatásvizsgálati eljárása Paks Város Önkormányzata Paks és Dunakömlőd között kerékpárút kialakítását tervezi, melynek hossza várhatóan 2570 méter. A nyomvonal környezeti hatásvizsgálati eljárása elkezdődött.

A kerékpárút a vasút Duna felőli oldalán vezet zöldövezeti környezetben. A tervezési terület nagy része a település közigazgatási területein található külterület. A munkálatokhoz jelentős földmunka és tereprendezés szükséges, érint lakóingatlanokat is, valamint Natura 2000 területeket is.

A telepítés helyével kapcsolatos kizáró okokra, a környezeti hatásvizsgálat szükségességére és a hatástanulmány tartalmára vonatkozóan a Környezetvédelmi Hatóság közleményének megjelenését követő 21 napon belül észrevételt lehet tenni a Környezetvédelmi Hatóságon. A dokumentáció nyomtatott példánya előzetes egyeztetés alapján megtekinthető a Környezetvédelmi Hatóságon (Szekszárd, dr. Szentgáli Gyula u. 2.) valamint a Paksi Polgármesteri Hivatal 221-es irodájában. Elektronikus formában a Környezetvédelmi Hatóságon érhető el.

Észrevétel tehető 2017. december 4-ig.

Bővebb információ:

Vassné Skerlanitz Katalin műszaki hatósági csoportvezető
Paksi Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály
Telefon: 75/500-515