Akadálymentesített verzió

Köszöntő

Tisztelt Látogató! Paks város nevében szeretettel köszöntöm hivatalos Internet portálunkon.

Paks az atomváros. Ez az első gondolata a nem itt élőknek. Ez egyrészt természetes, másrészt fontos is számunkra. A város lakóinak nagy része szoros kapcsolatban áll a hazai villamos energiatermelés majd' felét biztosító atomerőművel, ezrek élnek belőle. Az erőmű meghatározza a mindennapokat, a város jelenét és jövőjét.

Ám azt remélem, hogy - a hang és videofelvételekkel színesített - Internet technológia segítségével sikerül bemutatni a város kevésbé ismert, másfajta arcait is:


Tudták-e, például hogy,

  • Paks 1995-ben Nemzeti Sportváros címet kapott, több élvonalbeli sportolót neveltek a Paksi Atomerőmű SE, valamint a Paksi SE cselgáncs, kajak-kenu, sakk, és ökölvívó szakosztályaiban. A paksi kosárlabda csapat háromszoros magyar bajnok, focicsapatunk az NBI-ben játszik, világ- és olimpiai bajnokaink vannak.
  • Mint ahogy egy duna-parti városhoz illik, a halászlénk legendás. A Tolnai borvidék legjobb borait termelik a Sánchegyen, amelynek adottságai a szekszárdi dombvidékkel vetekednek.
  • A Gastroblues fesztivál nemzetközileg jegyzett blues, rock és gasztronómiai randevú, minden nyáron olyan hírességekkel, mint a Ten Years After, a Manfred Man, Deák Bill Gyula vagy Török Ádám.
  • Munkácsy díjas paksi művész, Hopp-Halázs Károly alapította  a kortárs képzőművészeti gyüjteményünket, a Paksi Képtárat.
  • Nemzetközi zsűri által adományozott "Virágos város" címet kaptunk.

Ha nem, fedezze fel Paksot a neten, aztán a valóságban is.
Ha pedig ismeri Paksot, keressen friss híreket, programokat, és látogasson meg ismét bennünket. Szívesen várjuk.

Szabó Péter polgármester