Bor, pálinka és gasztronómia - Paksi szálláshelyek, éttermek, kávézók, pincészetek

A borkészítés Pakson hosszú múltra tekinthet vissza, és olyan híres termékekkel büszkélkedhet, mint például a siller. Városunkban járva sétáljanak el a Sárgödör téri pincesorra, és feltétlenül kóstolják meg ezt a különleges borfajtát! A siller könnyű, friss gyümölcsös ízű bor, de a rosé boroknál teltebb, fűszeresebb aromával bír. Borkóstolás közben érdemes időt szánni városunk másik egyedi gasztronómiai élményének, a híres paksi halászlének a megismerésére. Egy tál igazi paksi halászlé, egy rántott ponty fehérborral és mellé egy pohár hamisítatlan paksi vörösbor ünneppé varázsolja a legszürkébb hétköznapot is. Különösen akkor, ha mindezt az egyedi hangulatú paksi Sárgödör téren fogyasztja el.