Téli rezsicsökkentés, igénybejelentés

Téli rezsicsökkentésben részesíti a kormány azokat a háztartásokat, amelyek a korábbi rezsicsökkentésben nem részesültek, gáz- vagy távhőszolgáltatási szerződéssel nem rendelkeznek. A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak igénybejelentésre.

A támogatást a Paksi Polgármesteri Hivatal Humán Osztályának Szociális Csoportjánál kell benyújtani az erre szolgáló formanyomtatványon 2018. szeptember 1. és 2018. október 15. között. A határidő elmulasztása jogvesztő hatályú.

A formanyomtatvány átvehető a Paksi Polgármesteri Hivatal információs pultjánál, a humán osztály szociális csoportjánál, illetve letölthető a város honlapjáról is.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) ellenőrzi, hogy a bejelentő háztartása nem részesült-e korábban téli rezsicsökkentésben. Ha az OKF vizsgálata alapján valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő rosszhiszeműen járt el, az önkormányzatnak szabálysértési, illetve minősítő körülmény fennállása esetén büntető eljárást kell kezdeményeznie.

Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni kell az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható.