Akadálymentesített verzió

Már lehet jelentkezni a Paksi Harmadik Kor Egyeteme előadássorozatra

Folytatódik a nagy sikerű Paksi Harmadik Kor Egyeteme, az idei sorozatra már lehet jelentkezni. A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara, Paks Város Önkormányzatával együttműködve a 2017/2018-as tanévben is előadássorozatot indít az élethosszig tartó tanulás és a generációk közötti párbeszéd támogatásának és népszerűsítésének jegyében.

A felsőoktatás szervezeti keretei között megvalósuló Paksi Harmadik Kor Egyeteme előadássorozat kifejezetten a harmadik korú lakosságnak kínál magas minőségű, újszerű tudományos és kulturális programot, színesíti a helyben elérhető művelődési lehetőségek palettáját. Az előadók neves egyetemi oktatók, kutatók és helyi szakemberek, a témakörök a résztvevők érdeklődési köréhez igazodnak. Az ingyenes előadássorozatban hat alkalommal várják az érdeklődőket, kéthetente hétfőn, a Paksi Polgármesteri Hivatal nagytermébe.

Jelentkezni lehet személyesen a kitöltött jelentkezési és beiratkozási lap leadásával (utóbbit csak a felsőfokú végzettségűeknek kell kitölteni) a Paksi Polgármesteri Hivatalban Csapó Ágnesnél, vagy telefonon a 75/500-548- as számon, illetve e-mail-ben a csapo.agnes@paks.hu címen. A jelentkezési és beiratkozási lap lentebb megtalálható és letölthető, vagy átvehető a Paksi Polgármesteri hivatal portáján, valamint a Csengey Dénes Kulturális Központban. A jelentkezési határideje 2017. szeptember 15., az tavaly megtartott I. évfolyamon való részvétel nem feltétel.

A Paksi Harmadik Kor Egyeteme sorozat ünnepi megnyitója és első előadása szeptember 18-án 15 órakor lesz, az előadás címe "Csak a szíved legyen fiatal...", az előadó prof. Tóth Kálmán kardiológus, a PTE tudományos rektorhelyettese, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke, a Magyar Nemzeti Szívalapítvány kuratóriumi tagja.