Paksi Polgármesteri Hivatal

A képviselő-testület döntéseinek végrehajtására, valamint a közigazgatási ügyek intézésének céljából Polgármesteri Hivatal működik. A hivatal szakmai szervezet, a dolgozói köztisztviselők. A hivatalt a jegyző vezeti.

Pályázatok

Talán nincs is olyan nap amikor éppen ne lehetne valamilyen pályázatot benyújtani. A legtöbb kiírás a bizottságok nevéhez kapcsolódik, de akadnak szép számmal más szervezetek is, amelyek lehetőséget, segítséget nyújtanak a város lakóinak.

Közzétett dokumentumok

A helyi közügyek szabályozására, a város közigazgatási területén a képviselő-testület jogosult rendeletet alkotni. A rendeletek szólhatnak magasabb szintű jogszabály végrehajtásáról is. Betartásuk mindenkire nézve kötelező.

A város vezetői

A képviselő-testület élén a polgárok által megválasztott polgármester áll. Ő vezeti a testület üléseit és irányítja az intézményeket. A polgármester javaslatára, az Ő helyettesítésére a képviselő-testület alpolgármestereket választ.

Testület

A város polgárai az önkormányzati jogok gyakorlása érdekében 11 tagú testületet és 1 polgármestert választanak 4 éves időtartamra. 2010-ben 8 fő egyéni választókerületben, 3 fő úgynevezett kompenzációs listáról és 1fő polgármester került megválasztásra. A 2010-ben megválasztott képviselő-testület összetétele 8 fő FIDESZ, 1 fő MSZP, VJE, 1 fő Paksi Lokálpatrióták, 1 fő Paks Városért Mozgalom. A polgármester szintén a FIDESZ jelöltje lett.

Bizottságok

A képviselő-testület egyes feladatait az általa létrehozott bizottságokra átruházhatja. A bizottságok általában 5 főből állnak, a tagok többsége tagja a képviselő-testületnek. A bizottságok részt vesznek a döntések szakmai előkészítésében is.

Közélet

Védett épületek felújítására pályázhatnak

2017.03.30.

Megjelent a városépítő bizottság védett épületek felújításának támogatására vonatkozó I. félévi pályázati felhívása.

Közélet

Május másodikán teszi le a miniszteri esküt Süli János

2017.04.13.

Május másodikán teszi le a miniszteri esküt a Parlamentben Süli János – jelentette be paksi sajtótájékoztatóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Közélet

Döntött a képviselő-testület

2017.04.20.

Április 24-től várják a jelentkezéseket a lakások energiatakarékos felújítását támogató önkormányzati pályázatra – többek között erről döntött áprilisi ülésén a képviselő-testület.

Közélet

Fiatalok letelepedését támogatják

2017.03.17.

A lehetőség a fiatal szakképzett pályakezdőknek szól. A bizottsági pályázatra a benyújtás határideje május 19.

Közélet

Négy önkormányzati bizottságtól nyerhetnek forrást

2017.04.19.

A városban működő bejegyzett alapítványok, közalapítványok, egyesületek és társadalmi szervezetek pályázhatnak támogatásért az önkormányzat gazdasági-, humánpolitikai-, közbiztonsági, ifjúsági, sport és esélyegyenlőségi valamint közművelődési és kulturális bizottságához.