Akadálymentesített verzió

Faller Dezső

Pro Urbe Emlékérem

Faller Dezső. Fotó: TelePaks

Faller Dezső 1974-ben fiatal pályakezdőként került Paksra és kerületi gépészként kezdett el dolgozni a Paksi Állami Gazdaságnál.
Az önkormányzati munkát 1994-ben kezdte meg, 5 cikluson át vállalt szerepet a közéletben. Többször választották a Pénzügyi Bizottság elnökének, de a Környezetvédelmi, később pedig a Gazdasági Városépítő Pénzügyi Bizottság munkájában is részt vett. 
2002-2006 között a város alpolgármestere volt. A Paksi Atomerőmű Zrt. Igazgatóságának 2002-2008 között volt tagja, míg a Felügyelő Bizottságban 2008-2010 között tevékenykedett a város érdekeit, fejlődését segítve.
Húsz éves képviselői időszaka alatt azon munkálkodott, hogy Paks egy városi arculattal bíró, élhető és szerethető kisvárossá váljon.
Munkája során több olyan beruházás valósult meg, ami a város fejlődését szolgálta. Ilyen volt az akkori új rendelőintézet megépítése, a gázprogram, a szennyvízprogram kivitelezése vagy a jelentős útfelújítási munkálatok.
Közéleti munkája mellett, több társadalmi és civil szervezetben is szerepet vállal, munkájával, tanácsaival segítve azokat. 
A paksi labdarúgás elkötelezett híve, 1992-től a PSE elnökségének tagjaként támogatja az egyesület munkáját. Több mint tíz éve tagja a Borbarátok klubjának, továbbá szoros és kiváló kapcsolatot ápol a Paksi Kertbarátok Egyesületével. Utóbbi esetében közös munkájuk eredménye volt a „Virágos városok” nemzetközi versenyen elért kiváló eredmény. 
20 éves közéleti tevékenységéért, környezetünkért végzett munkája elismeréseként vehette át a PRO URBE kitüntetést.