Akadálymentesített verzió

Németh Lászlóné

Pro Urbe Emlékérem

Németh Lászlóné. Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

A Pécsi Tanárképző Főiskolán szerzett magyar-orosz szakos tanári diplomát. Negyven éves pályafutása alatt szaktanárként, osztályfőnökként, munkaközösség-vezetőként, igazgatóként tevékenykedett a gyermekekért.

1975-től dolgozott a Paksi Bezerédj Általános Iskolában. Az első elismerést 1985-ben kapta: szakmai munkájáért miniszteri dicséretben részesült. 1989-ben kinevezték a Bezerédj iskola igazgatójának, az intézményt közmegelégedésre húsz évig vezette. Munkássága alatt indult az iskolában balett, vizuális kultúra és német nyelvi szakirány, meghonosította a német nyelvű táboroztatást, a számítástechnika oktatást vizsgázási lehetőséggel, illetve a sportot, a dzsúdót is szívügyének tekintette. Elsőként hozott létre Pakson Iskolaszéket, az iskola működését alapítvány létrehozásával is segítette.

Folyamatosan képezte magát: az ELTE-n elvégezte a pedagógiai vezetőképző szakot, majd a Pedagógus szakma megújítása projekt keretében a vizsgáztatói munkaszerep kurzust, valamint az Eszterházy Tanárképző Főiskola posztgraduális képzésén tanügyigazgatási szakértői képesítést is szerzett. Kollégáit is folyamatos megújulásra késztette. Vezetői munkája, lokálpatrióta szemléletének eredményeként sok kiváló paksi diák találta meg helyben a számításait. Németh Lászlóné életigenlése, humora, pozitív gondolkodása hat az emberekre, tisztelet és kölcsönös megbecsülés jellemzi tetteit is.