Akadálymentesített verzió

Pámer Ágnes

Pongrácz Sándor-díj

Pámer Ágnes. Fotó: Molnár Gyula

 

Pámer Ágnes általános iskolásként a vöröskeresztes szakkör aktív tagja volt, és már akkor tudta, hogy valamilyen egészségügyi pályát szeretne választani, olyan helyen dolgozni, ahol a segítés áll a fókuszban, és ahol szervezőkészségének is hasznát veheti. Így került végül édesanyja tanácsára Szegedre, ahol védőnői oklevelet szerzett. Hét év ifjúságsegítői munka (klubfoglalkozások, tanácsadás) után került a paksi rendelőintézetbe, ahol ma is dolgozik.

Volt területi védőnő és iskolavédőnő, mindegyik területen szívvel-lélekkel viselte/viseli gondját kismamáknak, csecsemőknek, diákoknak. Oktató védőnőként elhivatottan segíti a védőnő-hallgatók területi gyakorlatát, aktív szerepet vállal a közösségi egészségfejlesztés területén. Területi védőnőként Pakson az évek óta sikerrel működő baba-mama klubot vezette kolléganőivel, ahol a családok közösségi élmény elmélyítése során kaphatnak szakszerű segítséget felmerülő problémáikra.

Humánszervező diplomáját is hasznosítva a Paksi Gyógyászati Központ alapellátási részleg vezető szakdolgozójaként hozzájárul az intézmény minőségpolitikai céljainak eléréséhez. Kiemelkedő a közösségépítő tevékenysége. A felmerülő szakmai és emberi problémákat sikeresen koordinálja. Szakmai elhivatottsága megkérdőjelezhetetlen.

Amikor arról kérdezik, hogy munkája melyik területét érzi a legközelebb a szívéhez, a legnagyobb természetességgel válaszolja: Azt szeretem, amit éppen csinálok. Úgy véli, a területi munkában az volt a nagyszerű, hogy a családok elfogadták, befogadták, az iskolában pedig a gyerekek azt tükrözik vissza, amit kapnak. Mindenhol kulcsszó a bizalom. Pámer Ágnes szereti a munkájában a sokszínűséget, azt, hogy lehetősége van a szemléletformálásra, a prevencióra, a mentálhigiénés feladatokra, a gondozottak segítségére lehet életvezetésben, gondolkodásmódban. Hangsúlyozza, hogy szerencsésnek érzi magát, mert mindig nyitott, elfogadó és segítőkész környezetben dolgozhatott, most is a legnagyobb bizalommal támaszkodik kollégáira.