Akadálymentesített verzió

Prantner Józsefné

Segítő kéz kitüntetés

Prantner Józsefné. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

A ma már nyugdíjas Magdika 10 évet dolgozott a Paksi Életfa Idősek otthonában, ahol kimagaslóan eredményes ápolói és mentális munkát végzett. Empátia, lelkesedés, tudatosság, következetesség és a minőségre törekvés jellemezték.

Minden erejével azon dolgozott, hogy a lakók életét színesebbé, könnyebbé, tartalmassá tegye. Rendszeresen szervezett műsorokat, ünnepségeket, és sikeresen bevonta az időseket a városi programokba is.

Örök hitvallása a segítés. Kitűnő kapcsolatot ápolt a vallási felekezetekkel, így közösen segítették az otthon lakóinak lelki gondozását, mentális megerősítését. Nagy szerepe volt az intézmény udvarán levő kegyhely kialakításában, a búcsúzni készülők mellett többször ő is imádkozott a nehéz órákban.

Mind a gondozottak, mind a hozzátartozók elismerően gondolnak együttérző gondoskodására. Van, amikor a gondozott már nem tudja szavakba önteni, kifejezni a köszönetét, esetleg egy mosollyal tudja csak kifejezni a háláját. Megteszik helyettük a hozzátartozók, akik szeretettel, tisztelettel és hálával emlegetik Magdika kiemelkedő empátiáját. Egy gesztus, egy biztató szó, egy kiragasztott kedves kép, egy felolvasás a gondozott kedves témájáról - mind nagyon sokat jelentenek a családtagok és az otthonban lakók számára egyaránt.

Folyamatos, fáradhatatlan, magas színvonalú munkájával, közösségépítő és közösséget összetartó, példamutató tevékenységével kiérdemelte Paks város Önkormányzatának szakmai elismerését, a Segítő kéz kitüntetést.