Akadálymentesített verzió

Tóth György

Tisztes Polgár kitüntetés

Tóth György. Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

Villamosmérnök, atomerőművi szakmérnök.

Az ERBE-nél majd a Mátrai erőműnél töltött évek után a Paksi Atomerőmű létesítésén dolgozott. 1985 és 2003 között az erőmű különböző felsővezetői beosztásait töltötte be, műszaki igazgató, általános műszaki igazgató volt, majd 1999- 2003 között, nyugdíjazásáig a humánpolitikai igazgatóságot irányította.
Ebben a pozíciójában támogatta az ESZI szükségszerű átalakítását és részese volt az intézmény történetében meghatározó alapítványi konstrukció létrehozásának. szerepvállalásával biztosította az iskola tanári karának a diákjainak zökkenőmentes tanévkezdését. 
Munkája során mindig nagyon fontosnak tartotta a város érdekeinek való megfelelést a közös együttműködést az atomerőművel. A Magyar Nukleáris Társaság és Tolna megyei Mérnökkamara alapító tagja, majd ez utóbbinak 2016-tól  Örökös tagja. 
2001 és 2003 között az Atomerőmű Sportegyesület társadalmi elnöke volt. Büszke arra, hogy ez idő alatt született meg a megállapodás arról, hogy a városnak egy elsőosztályú felnőtt futball csapata legyen és sikerült elérnie, hogy az ASE-ből kiöregedett gyerekeket Dunaújváros fogadja.
Szakmai tevékenységei mellett közéleti szerepet is vállalt, 2006-ban a paksi önkormányzat Gazdasági bizottságának külső tagja volt.
Tóth György fő támogatója a Paks és Székelyudvarhely között létrejött lakossági kapcsolatnak.