Akadálymentesített verzió

Tumpek Györgyi

"Gyermekeinkért" elismerés

                                                             Tumpek Györgyi. Fotó: Szaffenauer Ferenc / Paksi Hírnök

Szakmai életútja szülővárosában, a paksi általános iskolában indult Bencze Barnabás tanár úr szárnyai alatt. A rajz tantárgy pedagógiáját Kovács Ferenc festőművész, főiskolai tanár vezetésével sajátította el, aki később is segítője volt szakmai életútján. A rajzolást, festést, mintázást Farkas Pál szobrász-festőművésztől tanulta.

Pályáját 35 évvel ezelőtt tanítóként kezdte a Bezerédj Általános Iskolában, ma már az alsó és felső tagozaton is tanítja a rajz és vizuális kultúra tantárgyakat.

Tumpek Györgyi nem csak a tanórákon, hanem nyári alkotótáborokban, múzeumi órákon is szívesen közvetíti tanítványai felé a vizuális kultúrát és működik együtt a Paksi Városi Múzeummal és a Paksi Képtárral. A Pro Artis Művészeti Iskola tanáraként városi képzőművészeti szakkör keretében is foglalkozott a művészpalántákkal. Iskolájában 2014 óta a vizuális munkaközösség vezetője. Tagja továbbá a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének.

Rengeteg rajzversenyen- és rajzpályázaton szerepeltek tanítványai, munkáikból kiállításokat rendezett.

Önálló művészeti tevékenysége is jelentős, fest, szobrászkodik, munkái kiállításokon szerepelnek. Alkotásai és dekorációi a Bezerédj Általános Iskola épületének szinte minden szegletében fellelhetők, színesítik, otthonosabbá, barátságosabbá teszik azt.