Akadálymentesített verzió

Weiszné Vass Éva

Segítő kéz kitüntetés

Weiszné Vass Éva. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

A paksi gyökerekkel rendelkező Weiszné Vass Éva 1976 és 1979 között a szekszárdi Egészségügyi Szakiskolában végezte tanulmányait, ezt követően a paksi bölcsődében helyezkedett el mint gondozónő. Később két kisgyermek mellett érettségi bizonyítványt, majd a család és munka mellett felsőfokú csecsemő- és kisgyermeknevelő oklevelet szerzett.

40 éve dolgozik a paksi szociális szférában, a gyermeknevelés nagyon sokszor felemelő, ám korántsem könnyű területén. Ez alatt a 4 évtized alatt több száz kisgyermek gondozását látta el lelkiismeretesen, a legkisebbektől az óvodás korúakig. Nem csak gondozta, nevelte, hanem óvón szerette, féltette - ha kellett saját gépkocsival kisegítve a szülőket, orvoshoz vitte a csöppségeket. Igazi hivatásnak tekinti a munkáját. Nyitott, vidám személyiség, aki könnyedén teremt és alakít ki bensőséges kapcsolatot a kisgyermekekkel. Teljes mértékben élvezi a szülők bizalmát, akik legdrágább kincsüket, gyermeküket tudhatják jó kezekben Éva néni mellett. Nem csoda, ha nem egyszer a kisebb testvérhez is őt választották gondozó néninek.

A szülők tisztelete és a kisgyermekek őszinte szeretete mellett mindenkori vezetői elismerését is élvezheti, pontos, megbízható munkaerő. Már nem sokáig, hiszen 2018 végén nyugdíjba vonulhat. Egy pálya méltó befejezése és lezárása, hogy a felterjesztés alapján Paks Város Képviselő-testülete méltónak találta a Segítő kéz kitüntetésre.