Akadálymentesített verzió

Készül a téli feladatokra a DC Dunakom Zrt.

Megkezdte a téli felkészülést a DC Dunakom Zrt.: az önkormányzattal kötött szerződés alapján a cég végzi a hóeltakarítást és síkosságmentesítést a város területén...

A cég november 15-től március 15-ig 24 órás készenléti szolgálatot biztosít. A készenléti szolgálat – az időjárás alakulása szerint – egy órán belül megkezdi a beavatkozást, és addig végzik a feladatokat, amíg a városban a közlekedés biztosítottá válik az utakon. Domonkos Tamás, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy tavaly új stratégiát dolgoztak ki a téli feladatok ellátására, amit idén, a tapasztalatok alapján pontosítottak. Változatlanul a preventív védekezést helyezik előtérbe, amihez a tavaly tesztelt és biztonságosnak talált sóoldat, illetve a kalcium-klorid-oldat szórási technológiát alkalmazzák. A gyalogátkelőkhöz, buszmegállókhoz sóshomokkal megtöltött ládákat helyeznek ki, ezt a szóróanyagot a lakosság is használhatja közterület síkosságmentesítésére, a ládákat folyamatosan utántöltik majd. A cégvezető hozzátette, hogy tesztelték a munkálatokhoz szükséges gépparkot, a héten megtartják a gépszemlét és a munkavállalók oktatását.

Domonkos Tamás arról is tájékoztatott, hogy védik a fagytól a köztéri szobrokat, emlékműveket: a tél beköszöntével fóliaburkolatot kapnak. A cégvezető hangsúlyozta, fontos, hogy a lakók úgy parkoljanak a gépjárműveikkel, hogy a munkagépek a szűk utcákon is elférjenek. Azt kéri a lakosságtól, hogy a cég munkájával kapcsolatos véleményeket, javaslatokat, észrevételeket a DC Dunakom Zrt. honlapján kialakított hibabejelentés felületen jelezzék.