Akadálymentesített verzió

Tér-Zenében gazdag lesz a szeptember is

A SebtibenD 2014-ben alakult világzenei formációval folytatódik szeptemberben a Tér-Zene koncertsorozat Pakson...

A SebtibenD 2014-ben alakult világzenei formációval folytatódik szeptemberben a Tér-Zene koncertsorozat Pakson. A zenekar a Paksi Életfa Idősek Otthonában lép fel 1-jén 10.30-kor.

A folytatásban Gryllus Vilmos Kossuth-díjas énekes, zenész, zeneszerző 10-én a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár Kincskereső Gyermekkönyvtára előtti téren zenél 10 órakor.

A 2010-ben alakult Lóca Együttes szeptember 14-én a Csengey Dénes Kulturális Központ melletti parkban 10.30-kor és 16 órakor a Stella cukrászda előtti téren hív vidám zenei kirándulásra kicsiket és nagyokat.

Aztán szeptember 16-án érkezik a Solymosi–Kéméndi duó, akiket 16 órakor az Atom téren és 18 órakor a Stella cukrászda előtti téren hallgathatnak meg, előadásuk a harmonika és a trombita találkozása a színpadon – könnyed komolyzene, bámulatos hangszerpárosítás.

Szeptember 22-én a fellépő a Szlama–Bergics duó lesz, 10.30-kor a Paksi Életfa Idősek Otthona, majd 16 órakor a Stella cukrászda előtti tér lesz koncertjük helyszíne, az autentikus népzene mellett műsorukban a régizene és a népzenei feldolgozások is helyet kapnak.

A szeptemberi fellépések sorát a nyolc éve működő Elek István Quartet zárja 30-án 20 órakor az Atom téren. A zenekar tagjai: Weisz János (zongora), Molnár Péter (bőgő), Cseh Balázs (dob), valamint az alapító, a háromszoros eMeRTon-díjas Elek István.

Az egy évet felölelő és harminc koncertet kínáló Tér-zene sorozat megvalósítására sikeresen pályázott az önkormányzat. A koncerteket minden esetben szabadtérre tervezik, az előadók palettáján megjelennek helyi és vendégelőadók egyaránt. A koncertsorozatot a Budapest Jazz Orchestra előadása nyitotta 2021. július 25-én, a vízi színpadon, műsoron Col Legno: A Duna című műve szerepelt. A koncertsorozat ingyenesen látogatható.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Térzene Program pályázatának célja, hogy a településeken, helyben csendüljön fel a minőségi magyar zeneművészek klasszikus, világ- és népzenéje, ami így eljuthat a társadalom szélesebb rétegéhez.

Fotó: TelePaks/archív