Akadálymentesített verzió

Térfigyelő kamerarendszert telepítettek a záportározóhoz

A közelmúltban térfigyelő-kamerarendszert telepítettek a Hidegvölgy utcánál lévő záportározó mellé. A beruházás 1 millió 200 ezer forintba került...

Jelentős mennyiségű csapadék hullott le az elmúlt napokban Pakson. A korábban történt fejlesztések eredményeként a csapadékelvezető rendszer megfelelően működött a városnak azon a részén, ahol évekkel ezelőtt sárlavina hömpölygött végig. A Hidegvölgy utcában sem volt fennakadás. A közelmúltban térfigyelő kamerarendszert telepítettek az ott levő záportározó mellé, hogy idegenek ne nyúlhassanak hozzá. Pálmai Klára, az egyes számú választókerület önkormányzati képviselője azt mondja: ezekre a fejlesztésekre szükség van a lakosság védelme érdekében.

Valóságos sárlavina hömpölygött végig 2019-ben a Hidegvölgy utcában még 2019-ben, ami károkat okozott. Akkor két nap alatt 50 milliméter eső esett. A csapadékvíz elvezetésére szolgáló záportározó zsilipje nyitva volt, ezért történhetett az eset. – Esőzéskor a záportározó zsilipjének zárva kell lennie, hogy ott tartsa a vizet. A vihart követően ki kell nyitni, és le lehet engedni a tárolt vizet. Az önkormányzat képviselő-testülete 2022 tavaszán úgy határozott, hogy térfigyelő kamerarendszert telepít a záportározó mellé annak érdekében, hogy idegen ne nyúljon hozzá, a 2019-hez hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő – mondta Pálmai Klára, az egyes számú választókerület önkormányzati képviselője. – A beruházás 1 millió 200 ezer forintba került. A lakosság védelme érdekében azonban erre, miként a közeljövőben levő fejlesztésekre szükség van – tette hozzá.

Kép: TelePaks

További záportározó építése és a Hidegvölgy utca felső szakaszán az oldalvíz elvezetése is tervben van. – Ezt az idén nem tudtuk megvalósítani. Jó lenne, ha a jövőben erre is sort tudnánk keríteni, mert évről-évre egyre szélsőségesebb az időjárás. Az aszályt, majd a hirtelen lezúduló, özönvíz szerű csapadékot kezelnünk kell – fogalmazott Pálmai Klára, aki úgy véli, hogy a felszín alatti csapadékvíz elvezetés lenne a fő megoldás, akkor a Hidegvölgy utca kiszélesedhetne, és gördülékenyebbé válna a közlekedés. Ez azonban egyelőre csak terv szintjén van.