Akadálymentesített verzió

Német Zenebarátok Egyesulete Roger Schilling Fúvószenekar

A hagyományos sváb zenét játszó paksi Schilling Roger zenekar, 1991. májusában alakult 14 taggal. Eleinte még kölcsön kapott hangszerekkel muzsikáltunk heti próbáinkon, majd szponzori támogatásnak köszönhetően az indulás évének decemberében megvásároltuk első saját hangszereinket.

A kisebb bemutatkozó szereplések után 1992 januárjában már a Sváb bálra készültünk, melyet hagyományosan minden év februárjában megrendezzük, a Dunakömlödi Faluházban.

1994 decemberében a zenekar tagjaiból megalakult a Német Zenebarátok Egyesülete.

A Roger Shilling zenekar évente több hazai és külföldi rendezvényen, szerepelt. Így például Györkönyben, Németkéren, Budapesten, a Szekszárdi és Paksi pünkösdi fesztiválon, valamint a nemzetiségi kultúrhéten Sopronban hallhatták a zenekar produkcióját az érdeklődök.

A zenekar első külföldi útja a spanyolországi Calella-ba vezetett 1993 őszén. A Barcelonától 70 km-re fekvő katalán kisváros két évvel később is vendégül látott bennünket a sörfesztiválon.

Az utazgatások és fellépések szünetében a Schilling Roger zenekar elkészítette első kazettáját, mely nemcsak idehaza aratott nagy sikert, hanem a németországi Laudában rendezett borfesztiválon is.

Helyszín

Német Zenebarátok Egyesulete Roger Schilling Fúvószenekar
Cím:7030 Paks, Domb u. 88.
Mobiltelefon:+36 (20) 933-6982
E-mail:inforogerschilling.hu
Weboldal:http://rogerschilling.uw.hu/

Hogyan jutok oda?