Akadálymentesített verzió

Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa-Dunakömlőd térségi turisztikai termékcsomag (TOP-1.2.1-15-TL1-2016-00020)

A kedvezményezett neve: Tudással a Jövőért Közhasznú Alapítvány
A projekt címe: Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa-Dunakömlőd térségi turisztikai termékcsomag
A projekt összköltsége: 327.176.500 Ft
A szerződött támogatás összege: 293.170.000 Ft
Paksra jutó támogatás összege: 36.287.741 Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.12.31.
A projekt azonosító száma:

TOP-1.2.1-15-TL1-2016-00020

 

Sikerrel pályázott a Tudással a Jövőért Közhasznú Alapítvány vezette konzorcium a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében, Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyban kiírt felhívásra. A konzorcium tagja Paks Város Önkormányzata is.
 
A projekt címe: „Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa-Dunakömlőd térségi tursiztikai termékcsomag”, a résztvevő önkormányzatok mellett a Tudással a Jövőért Közhasznú Alapítvány és a Köz-ponti Alapítvány alkotja a konzorciumot.
 
A projekt összköltsége 327.176.500 Ft, a konzorcium 293.170.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A Paksra jutó támogatás összege 36.287.741 Ft.
A projekt célja térségi kerékpáros turisztikai termékcsomag kialakítása. A projekt keretében térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt képező kulturális és táji valamint épített örökség turisztikai hasznosítására, fejlesztésére nyílik lehetőség a térség gazdaságának diverzifikációja, a helyi gazdaság élénkítése, és a foglalkoztatás növelése érdekében. A program keretében a négy településen turisztikai, ökológiai és műemlékvédelmi beruházások valósulhatnak meg.
 
A Paksi Önkormányzat a Dunakömlődön található Lussonium fejlesztésére, a Madocsai Önkormányzat a Duna part fejlesztésére, Dunaföldvár a KRESZ park felújítására és kisebb turisztikai beruházásokra, Bölcskén a Bölcskei Haladás Alapítvány sonkaérlelő és bormúzeum kialakítására, a Tudással a Jövőért Alapítvány pedig a Szentandrás pusztán található, a Katolikus Egyház tulajdonát képező Jézus Szíve kápolna felújítására, valamint a kastély parkjában kelta emlékhely felújítására pályázik.
 
Paks-Dunakömlődön a térségi és helyi jelentőségű kulturális- és örökségi helyszínek turisztikai fejlesztése tevékenységen belül „A térség kulturális adottságaira építő új vonzerők létrehozása, meglévő fejlesztése” valósul meg. Lussoniumban egy római játszótér és fűszerkert létrehozása szerepel a pályázatban, illetve 5 db információs tábla kerül kihelyezésre. A Béke utcában egy kerékpáros pihenő és információs terminál felállítása és kihelyezése történik. A kerékpárral idelátogató turisták itt megpihenhetnek, letehetik a bicikliket és fölsétálhatnak Lussoniumba. A múzeum számára viselhető, tapintható tárgyi eszközök (korhű római kori katonai viselethez tárgymásolatok és rekonstrukciók készítése bemutató bábukkal (pl: öv, pajzs, sisak, cipő stb), római kori korhű férfi-női viselet, replika enteriőrök, római katonai sátor, bútorok) beszerzése is megvalósul, amelyek a Lussoniumban megrendezett programok színvonalát emelik.
 
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.december 31.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.