Akadálymentesített verzió

Településrészi közösségi terek fejlesztése – TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2021-00840

Kedvezményezett neve:

Paks Város Önkormányzata

A projekt címe

Településrészi közösségi terek fejlesztése

A szerződött támogatás összege

42.305.111,-Ft

A támogatás mértéke

100%

A projekt tervezett befejezési dátuma

2023.09.30.

A projekt azonosító száma

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2021-00840

 

A fejlesztés tartalma:

Gyapai közösségi ház felújítása

A támogatásból a mikro közösségek közösségi tereinek és kulturális célú infrastruktúrájának felújítása, korszerűsítése tevékenységek megvalósítására kerül sor. A projekt keretében az épületben elhelyezkedő vizesblokkok és kazánhelyiség teljes körű felújítása, valamint az előtér belső festése valósul meg. A projektarányos akadálymentesítés keretében a női vizesblokkban egy új, akadálymentes illemhely kialakítására is sor kerül.

Csámpa

A csámpai közösségi háznál játszótér építése valósul meg.

Cseresznyési Közösségi ház fejlesztése

A támogatásból a mikro közösségek közösségi, kulturális célú infrastruktúrájához kapcsolódó külső terek fejlesztése, zöldterület rendezése, parkosítás tevékenységek megvalósítására kerül sor. A projekt keretében egy új kültéri közösségi tér és vizesblokkok kialakítása valósul meg. A Közösségi ház udvarán egy új kültéri, nyitott pavilon épület, és a hozzá kapcsolódó, azonos léptékű vizesblokk épület építése, továbbá tűzrakó hely kialakítása valósul meg. A projektarányos akadálymentesítés keretében új akadálymentes parkoló, új akadálymentes járda és egy akadálymentes illemhely kialakítására is sor kerül, mely egyben a női WC-mosdó helyiség funkciót is betölti.

Biritói közösségi ház felújítása

A támogatásból a mikro közösségek közösségi tereinek és kulturális célú infrastruktúrájának felújítása, korszerűsítése tevékenységek megvalósítására kerül sor. A projekt keretében felújításra kerül a teljes épület villamos hálózata, a zavartalan működés érdekében teljesítménybővítés készül, emellett az épület belső felújítása, burkolatok cseréje és a vizesblokk felújítása történik meg. A projektarányos akadálymentesítés keretében új akadálymentes parkoló létesítésére, az épületek akadálymentes megközelíthetőségének kiépítésére, a vizesblokk épületében egy új, akadálymentes illemhely kialakítására is sor kerül, mely egyben női, WC-mosdó funkciót is betölti. Az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása érdekében indukciós hurok is beszerzésre kerül.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

Videók:

Gyapa:

Pályázati forrásokból újul meg a gyapai közösségi ház

Befejeződött a gyapai közösségi ház felújításának újabb szakasza

Csámpa:

Új játékokkal gazdagodott Csámpa

Biritó:

Megújult a közösségi ház Biritón

 

Cikkek:

Gyapa:

Újabb állomásához érkezett a felújítás

Új környezet várja a gyapaiakat a közösségi házban

Csámpa:

Játszóteret adtak át Csámpán

Biritó:

Megújult a közösségi ház Biritón